Auto Verkopen Zonder Keuring - De Beste Opties Op Een Rij

Published Mar 02, 22
10 min read

Auto Verkopen Zonder Keuring Mogelijk?

Presentatie en onderhoud kunnen honderden euro's schelen Met een paar simpele handelingen kun je de waarde van jouw auto verhogen als je hem te koop aanbiedt. Onze tips leveren zomaar honderden euro's op! 1. Maak een goede eerste indruk Glanzende lak, een opgeruimd interieur en een frisse motorruimte: het helpt allemaal om 'n goede eerste indruk achter te laten.

Maak foto’s wanneer jouw auto er gepoetst en wel bijstaat. Zorg daarbij voor een rustige achtergrond. Een ideale advertentie moet in ieder geval de volgende foto's bevatten:• exterieur linksvoor• exterieur rechtsachter• interieur• tellers met een draaiende motor• het gehele dashboard• eventuele schades 2. Onderhoudshistorie Een actueel en bijgewerkt onderhoudsboekje is het beste bewijs om aan te tonen dat jouw auto altijd keurig zijn garagebeurten heeft gekregen.

Controleer bij het RDW of de kilometerstand van jouw auto logisch is. Bij een onlogische of onbekende kilometerstand zijn potentiele kopers toch altijd wat voorzichtiger. Begrijpelijk, want er wordt helaas nog steeds geknoeid met tellerstanden. Een garage of keurmeester kan echter ook een tikfoutje hebben gemaakt. Probeer na te gaan wat er mis is en vermeld dit in jouw advertentie (2DE HANDS AUTO VERKOPEN).Eerlijkheid duurt het langst Wees eerlijk over schades en gebreken. Technische mankementen moet je in principe altijd verhelpen, maar op het moment van verkopen moet dat natuurlijk nog wel rendabel zijn. Kies je ervoor om niet te repareren, zorg dan dat de uiteindelijke koper je geen verwijten kunt maken. Het gezegde luidt niet voor niks: ‘Wat gij niet wil dat u geschiedt…’ 4.

Wat willen mensen hebben voor een vergelijkbare auto? Maak hier gebruik van door middel van een scherpe prijstelling. Ga niet te hoog zitten: dan komt er niemand. Maar maak jouw prijs ook niet te laag, want dat kan twijfels oproepen. 5. Spreid je kansen Er zijn meerdere online platforms waar je kunt adverteren.

Een ‘Te Koop’-bordje achter het raam wil ook nog wel eens een helpen. Bedenk daarbij wel dat hoe meer mensen jouw auto zien, hoe meer potentiële kopers je kunt verwachten. Goed voor de prijs, maar ook een tijdrovende bezigheid. Zit je daar allemaal niet op te wachten, dan kun je jouw auto ook aanbieden bij de ANWB Verkoopservice.

Als je eenmaal besluit om je auto te verkopen wil je er zo snel mogelijk vanaf. Tegelijkertijd wil je er ook een goede prijs voor en de zaken goed afhandelen. Wil je alles in één keer goed aanpakken? Bekijk dan onze 5 tips om je auto te verkopen. Tip 1: zorg dat je auto er (bijna) perfect uitziet Op een vuile, verwaarloosde auto reageert geen kip. auto verkopen beste prijs.

Zorg daarom minimaal voor dat je auto schoon is. Best nog even in de wax gezet. Zorg daarnaast dat je auto vrij geparkeerd staat (liefst nog op een mooie plek). Het oog wil tenslotte ook wat. Tip 2: kies het verkoopkanaal Waar ga je je auto eigenlijk te koop zetten? Er zijn tegenwoordig allerlei plekken om dit te doen, al ligt de grootste kans natuurlijk online.

Schadewagen Verkopen? Direct Geld En Direct Opgehaald!

Plaats hier daarom een overzichtelijke en heldere advertentie met scherpe foto’s en een goede duidelijke en positieve tekst. Deel de advertentie ook met je netwerk via je social media kanalen. Tip 3: ga goed voorbereid het verkoopgesprek in Heb je iemand die komt kijken? Bereid dan de volgende zaken voor: Denk na over de prijs die je minimaal wilt hebben Bedenk welke vragen de koper kan hebben Leg alle instructieboekjes en onderhoudspapieren klaar Poets de wagen nog even goed op Zo creëer je een betrouwbare indruk.

Dit straalt ook vertrouwen uit naar de aanstaande koper. Tip 4: verkoopovereenkomst auto particulier regelen Wil je achteraf geen gedoe over de verkoop van je auto? Dan is een particuliere verkoopovereenkomst voor je auto opstellen een goed idee. Hierin leg je vast welke afspraken je met de koper hebt gemaakt.

Zodra de handtekening van zowel de verkoper als koper eronder staan is het document officieel en kun je hier later altijd naar verwijzen mocht dit nodig zijn. Tip 5: een veilige kentekenoverschrijving en betaling Heb je een akkoord? Dan is het tijd voor de betaling en het overschrijven van het kenteken.

De betaling is altijd spannend, want je wilt zeker weten dat jij je geld krijgt. Helaas kan het bij een bank een dag duren voor het geld is overgeschreven en is het voor de koper niet handig om met een paar duizend euro op zak de straat op te gaan.Het overschrijven van het kenteken wordt bij een Kentekenloket gedaan. Het betalen kan eenvoudig en snel online. Na het overschrijven wordt direct het bedrag vrijgegeven en het kenteken op naam van de koper gezet. Zo sla je twee vliegen in één klap en weet je beide dat het goed zit.

Meer weten? Download dan de Checklist auto verkopen of zoek meteen een Kentekenloket vestiging bij jou in de buurt (AUTO VERKOPEN AAN BUITENLANDER?).

Op een dag hak je de knoop door. Je wilt je auto verkopen en bent op zoek naar een koper die jou het maximale voor je auto geeft. Met een briefje achter de autoruit kom je tegenwoordig niet erg ver meer. Je bereikt veel meer mogelijke kopers door je auto te koop aan te bieden op internet.

Wij hebben drie belangrijke zaken op een rij gezet waar je op moet letten. Advertentietekst, Een auto verkopen is een proces op zich, maar het begint allemaal bij de advertentie. Het is belangrijk een boeiende advertentietekst te schrijven om mogelijke kopers aan te trekken en op te vallen in het grote online aanbod.

Car-pass - Veelgestelde VragenTeksten zitten slecht in elkaar en de auto wordt niet volledig omschreven: allerlei zaken waardoor potentiële kopers niet verder kijken en vroegtijdig afhaken. Door de tekst aandachtig na te lezen voorkom je dat de auto onnodig lang onverkocht blijft. Tijdens het invullen van de advertentie kom je gegarandeerd het vakje tegen met de tekst ‘Vraagprijs auto’ of ‘Minimale verkoopprijs auto’.

De advertentie moet op alle mogelijke vragen antwoord te geven, het hoort een beeld te creëren van de auto en mogelijke kopers nieuwsgierig te maken. Pak daarom nog even het instructieboekje erbij of raadpleeg het internet voor de opties en de uitrusting van de auto. Alle details zijn de moeite waard te vermelden.

Het is belangrijk voor de leesbaarheid dat je makkelijke woorden gebruikt, zodat de tekst voor iedereen toegankelijk is. Als het op de vraagprijs aankomt is het aan te raden hier even tijd voor te nemen. Kijk rond op internet om te zien of je soortgelijke auto’s tegenkomt met pakweg dezelfde kilometerstand.

Ga er vanuit dat de uiteindelijke verkoopprijs meestal zo’n 75 procent is van de gemiddelde vraagprijs van alle gevonden auto’s bij elkaar opgeteld. Foto’s, Een ander vakje wat je altijd tegenkomt is de vraag of je foto’s wilt toevoegen. Je bedenkt je dat het zeker een uur werk is en dat het nu al te laat is om je auto te fotograferen.

Aan het begin van de avond nog snel onder de carport enkele foto’s maken van je auto is dus niet de juiste aanpak. Wacht liever een dag met het plaatsen van de advertentie en zorg dat je auto er tiptop uitziet op de foto’s. Rijd nog even door de wasstraat, ruim de auto van binnen op en zoek op een heldere dag een rustig plekje met een neutrale achtergrond om meerdere foto’s van de auto te maken.Maak ook altijd een foto met de deuren open. Per positie schiet je meerdere foto’s, zodat je achteraf een goede selectie voor de advertentie kunt maken. Op welke website adverteren? Je hebt besloten je auto te verkopen. Je kunt je auto te koop aanbieden op een algemene advertentiewebsite of op een speciale autoverkoopsite.

Gebruik daarvoor social media. Met een druk op de knop bereik je een groot publiek. Je kunt je advertentie bijvoorbeeld op Facebook zetten, een link op Twitter zetten en foto’s verspreid je via Instagram. Het is echter niet aan te raden de auto direct aan een vriend, familielid of bekende te verkopen.

Doorgaans blijkt dat je er zelf zonder problemen vele kilometers mee hebt afgelegd, maar dat de auto mankement gaat vertonen als hij in het bezit is van een andere eigenaar - auto verkopen beste prijs. Wie heeft er niet eens de topsnelheid van zijn nieuwe auto uitgeprobeerd? Mocht dit soort agressief gebruik niet goed uitpakken en je hebt je auto aan een goede bekende verkocht, dan je krijg je in zo’n geval genoeg verwijten naar je hoofd geslingerd.

Auto Verkopen - Gratis Tips

Er worden vaak veel persoonlijke gegevens gevraagd, zoals e-mailadressen en telefoonnummers. Let ook op de kosten voor bijvoorbeeld het plaatsen van de advertentie of het verlengen ervan. Zo kan het zijn dat je bij het plaatsen een machtiging moet afgeven, waarna er elke twee weken automatisch geld van je rekening wordt afgeschreven.

Dit kan zo oplopen tot meer dan €100,-. Je maakt het criminelen bovendien erg gemakkelijk als jouw locatie bij de advertentie wordt vermeld.Liever gemoedsrust dan meer geld Is dit het geval, dan is de gemakkelijkste keuze om jouw auto over te laten aan een garage. Alle formaliteiten zoals de technische keuring, het in orde zetten van de auto, het plaatsen van zoekertjes en testritten met potentiële klanten zijn dan voor de garage.

Ik wil mijn auto verkopen voor de beste prijs Dan moet je zelf in actie schieten, jouw auto te koop zetten en de nodige formaliteiten vervullen. OPKOPER AUTO’S IN BELGIË. De jacht op potentiële klanten is open en bevat de volgende fases. Technische controle Tenzij jouw rijdende een soort rijdende vuilbak is, zou hij door de technische controle moeten geraken zonder dat zijn waarde smelt als sneeuw voor de zon.

Ben je zelf geen kenner en dreigt de rekening op te lopen, overweeg dan om jouw auto te laten overnemen door een garage. Kleine uiterlijke schade De gevolgen van het dagelijkse gebruik zijn vaak zichtbaar op het koetswerk: een barstje in de voorruit, enkele krassen in de bumpers of eventueel een kleine deuk.

Verschillende bedrijven bieden dergelijke diensten aan in België. Mooie foto’s Voor het zoekertje moet je natuurlijk op zijn. Probeer wel om jouw auto eer aan te doen met foto’s van degelijke kwaliteit, met een neutrale achtergrond en in zon- of daglicht zodat de kleuren goed tot hun recht komen - AUTO VERKOPEN AAN BUITENLAND?. Uiteraard moet jouw auto er op zijn best uitzien: gewassen aan de buiten- en binnenkant en zonder rommel.

Je auto inruilen bij een dealer of autobedrijf is lekker makkelijk, maar als je hem aan een particulier verkoopt, dan kun je meestal meer krijgen - wij verkopen auto's be. Bovendien krijg je doorgaans een hogere korting bij die dealer als je daar je volgende auto koopt (TWEEDEHANDS AUTO VERKOPEN?). Maar wat kun je eigenlijk precies voor je oude auto vragen? En waar moet je nog meer op letten bij het verkopen van je auto? Voor een goede, concurrerende verkoopprijs is het handig om de gangbare prijzen te bekijken op Marktplaats.

Het eerste dat een koper zal zien is de foto bij je advertentie, dus is het belangrijk dat jouw bolide er zo voordelig mogelijk bij staat. Dus was en poets hem zo netjes mogelijk, stofzuig het interieur en verwijder alle rommel uit de auto. Stel je voor dat je een dealer bent die de auto klaar maakt voor de showroom.

Welke Papieren Moet U Bij De Verkoop Van Uw Wagen

Fotografeer hem van verschillende kanten (als hoofdfoto is driekwart van voren verstandig), laat veel details zien, en maak geen foto met tegenlicht, want dan houd je alleen een silhouet over. Klik hier voor nog meer tips. Je auto kan er nog zo mooi uitzien, als de advertentietekst warrig is of onbetrouwbaar overkomt, schiet je nog niets op.

Noem ook de reden voor de verkoop. Verder kan het geen kwaad om wat humor in je advertentie te stoppen, zodat deze de potentiële koper beter bijblijft. Let wel op dat je niet een al te rooskleurig beeld schept. Vertel gewoon een eerlijk, volledig verhaal en vermeld de eventuele schades, mindere punten en vreemde eigenschappen.

Navigation

Home

Latest Posts

Fitness Personal Training

Published Dec 07, 22
6 min read

Anytime Fitness Boxmeer

Published Dec 07, 22
6 min read

Coverband Superstar

Published Dec 06, 22
10 min read